Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podožniji no što mislimo

Zaboravite sve što ste čuli o razlikama između muškog i ženskog mozga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlika u mozgu žene i mozgu muškarca ne postoji gledajući s biološke perspektive.

Neuroznanstvenica s britanskog sveučilišta Aston, profesorica Gina Rippon, tvrdi kako nema apsolutno nikakve razlike u mozgu žene i mozgu muškarca zbog čega ne postoje ni konkretni dokazi da je kod muškaraca bolje razvijena, primjerice, prostorna orijentacija, a kod žena sposobnost multitaskinga, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručnjaci tvrde Ljudski mozak zaista ima spol Slika nije dostupna Muškarci ili žene? POTVRDILA ZNANOST Tko se bolje snalazi u prostoru?

Profesorica Rippon tvrdi kako je za bilo kakve eventualne razlike krivo društvo i njegova percepcije roda, što se biologije tiče, mozak žene i mozak muškarca potpuno su isti.

Mislili ste da ljudima upravlja razum? E pa prevarili ste se!

Naš je mozak, kaže, puno podložniji vanjskim utjecajima no što mislimo. Tako već u ranom djetinjstvu na njega utječu razne igre zbog kojih se djeca prilagođavaju određenim društveno prihvaćenim stereotipima.

Svoje teze Rippon je potvrdila i u praksi, a ono što je najviše muči jest da se današnju generaciju žena obeshrabruje od bavljenja znanošću jer im se govori 'da njihov mozak ne funkcionira na tom nivou'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene